كيف نفرق بين لحم الخنزير واللحوم الاخرى
[center]
قال الله تعالى احبائى الغاليين
طبعا كلنا عارفين الازمة اللى بيمر بيها العالم فى الوقت الحالى وانفلونزا الخنازير
عافانا الله واياكم يا رب من اى سوء
ومع انتشار المرض اجبرت بعض البلاد على دبح الخنازير الموجوده عندها تجنبا لآنتشار المرض
وطبعا كلنا عارفين ان مصر من اول البلاد اللى عملت كده
ومع انتشار دبح الخنازير وبقت بكميات كبيره جدا فى مخاوف ان لحمها ينتشر ويباع على اساس انه لحم عادى
وخصوصا ان سعرها رخيص جدا وصل لحوالى 5 جنيهات من بعد 25
جنية وفى ناس محدودى الدخل كتير وممكن ينخدعوا فيها
وممكن جزارين يجبوها ويبعوها بأشكال مختلفة على انها لحوم عادية زى
المفروم او الكفته او لانشون او همبرغر الا من رحم ربى طبعا
علشان كده لازم كلنا ناخد احتياطتنا ونعرف كويس قوى ايه الفرق بين اللحم العادى ولحم الخنزير
اولا نعرف لحم الخنزير ازاى
1 - من خلال الختم الذي يمكن ملاحظته على اللحوم ،
فالخنزير يختم باللون الأزرق وبشكل دائري يمكن تمييزه عن أختام اللحوم الأخرى.
2- لحم الخنزير يتميز بتغلغل الدهون وسط العضلات والألياف
على عكس اللحوم الأخرى التي يمكن ملاحظة ان الدهون بها عبارة عن كتل .
2- من خلال الرائحة ، فلحم الخنزير يتميز برائحة مميزة يمكن ملاحظتها.
كيف نفرق بين لحم الخنازير واللحوم الاخرى
3 - لحوم الخنازير تتجه إلى اللون الفاتح عن البدء في طهيها على عكس اللحوم الأخرى.
4- أما عن كبده الخنزير فتتميز أن أنسجتها تأخذ شكلا سداسيا منتظما كخلية النحل .
5- وعن الطحال فى الخنزير فيتميز انه يأخذ شكل طولي أما اللحوم الأخرى فهو على شكل مثلث.
ولازم احبائى لما نيجى نشترى اى لحوم نشتريها من مصدر موثوق منه
وعارفينه كويس وبنتعامل معاه على طول
كمان نشترى جزء كامل وواضح من الحيوان والابتعاد عن
القطع غير واضحة الملامح والصغيره
يا رب اكون افدتكم وربنا يعافينا ويعافيكم ويعافى المسلمين اجمعين